Sportszociológiai Szakosztály

Vezetőség

Elnök: Gáldiné Gál Andrea, Ph.D.
  e-mail: gala(at)mail.hupe.hu
  mobil: 30 267 2669
  munkahely: SE TSK Társadalomtudományi Tanszék

Titkár: Dóczi Tamás
  e-mail: doczi(at)mail.hupe.hu
  mobil: 20 951 2972
  munkahely: SE TSK Társadalomtudományi Tanszék

Bemutatkozás

A Sportszociológiai Szakosztály célja olyan szakmai közösség kialakítása a Magyar Szociológiai Társaság keretein belül, amelynek tagjai elsősorban a sport társadalmi megítélésének, környezetének, helyzetének feltárásával, illetve a sportszociológiai különböző kutatási területeivel foglalkoznak.

dr. Gáldiné dr. Gál Andrea középiskolai testnevelő tanár, szociológus. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának egyetemi adjunktusaként, szociológiát, sportszociológiát és szabadidő-szociológiát oktat. PhD disszertációját 2007-ben védte meg sport és gender témában. Angolul és oroszul beszél. A Nemzetközi Sportszociológiai Társaság (ISSA) tagja, a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Sportszociológiai Szakbizottságának elnöke.

Dóczi Tamás bölcsész (angol nyelv és irodalom szak), szociológus. A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán, egyetemi tanársegédként szociológiát, egészségszociológiát, kisebbségszociológiát és családszociológiát oktat. Emellett megbízott előadóként egy tárgyat oktat angol nyelven az ELTE szociológia szakán. Jelenleg is folyó PhD kutatásának témája: sport és nemzeti identitás. A Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) Sportszociológiai Szakbizottságának titkára.

A szakosztály tagjai

Események

Publikációk

Éves beszámolók