Kállai Ernő

 

1969-ben születtem Budapesten. Tanultam történelmet, szociológiát, politológiát, újságírást, jogot. Dolgoztam zongorakísérőként, általános- és középiskolai történelem- és énektanárként, középiskolai kollégium nevelőtanáraként. Próbálkoztam újságírással, civil szervezetben jogi munkával. A Magyar Tudományos Akadémia Etnikai-nemzeti Kisebbségkutató Intézetének alapító tagja, majd Romológiai Kutatócsoportjának vezetője, valamint az elmúlt években egyetemi oktató, tanszékvezető főiskolai tanár voltam. 2007 és 20013 között, a tisztség megszüntetéséig, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosaként dolgoztam.

Jelenleg az MTA TK Kisebbségkutató Intézetében a Romakutatások Osztályát vezetem, valamint az Eszterházy Károly Főiskola Neveléstudományi Intézetében főiskolai tanárként dolgozom.

 Számos kutatási program tagja és vezetőjeként az elmúlt évtizedben több mint 100 különböző tudományos írást tettem közzé, több száz tudományos előadást tartottam. Oktatói munkám során több tucat szakdolgozatot írtak hozzá, sok ezer hallgatót vizsgáztatattam, tucatnyi tantárgyat tanítottam, több oktatási program akkreditációja fűződik a nevemhez. Van olyan hallgatóm, aki már Junior Príma díjas.

Büszke vagyok arra, hogy az elmúlt években a Magyar Szociológiai Társaság elnökségében tevékenykedhettem és a hazai szociológia nagyjai mellett ismerkedhettem meg a szervezet működésével, vezetésével.