A Munkaszociológiai és Társadalmi Egyenlőtlenségek Szakosztály alakuló ülése


Időpont:2017. október 26. csütörtökön 17.30 (a szavazás 18.55-kor kezdődik)
Helyszín:MSZT Éves Vándorgyűlés, KRE BTK (1088 Budapest, Reviczky u. 4. 205-ös terem)


Kedves Kollégák!

Az MSZT keretein belül Munkaszociológiai és Társadalmi Egyenlőtlenségek Szakosztály néven szakosztályt szeretnénk alakítani. Az alakuló ülésre az éves konferencián, 2017. október 26. csütörtökön 17.30-tól kerül sor.

A szakosztály alakításhoz legalább 10 MSZT tag szavazata szükséges. A szavazásra az ülés utolsó 5 percében kerül sor 18.55-kor, így azok is részt tudnak venni, akik másik ülésről jönnének.

Számítunk a téma szakértői, valamint a téma iránt érdeklődők részvételére!

Az alakuló szakosztályi ülés keretében egy 2016-ban indult NKFI kutatás (Karriermodellek és karrierépítés a kutatás-fejlesztésben. Különbségek és egyenlőtlenségek a munkaerő-piaci lehetőségek, a személyes kapcsolathálók és a munka-magánélet egyensúlya tekintetében) első eredményeit, szakirodalmi összefoglalóit mutatják be az előadások. A három előadás után szakosztályi alakuló ülés következik. A szakosztály tervezett célja, hogy fórumot, továbbképzési és előadási lehetőséget biztosítson a munkaszociológiai témákkal, különösen a különböző hátrányos helyzetű csoportok, pl. nők, megváltozott munkaképességű emberek, romák, idősek, fiatalok munkaerő-piaci egyenlőtlenségeivel és munkahelyi esélyegyenlőségével foglalkozó ! kutatók számára.

Üdvözlettel:
Tardos Katalin és Paksi Veronika