A belépés módja, tagsági viszony

A tagsági viszonyról

 • Az MSZT nyitott társaság. Mindenki tagja lehet, aki elfogadja az alapszabályát, és azonosul a társaság céljaival.
 • Minden tagsági viszony felvétellel keletkezik. A felvételi kérelmekről az Elnökség dönt, a tag regisztrálását a Titkárság végzi el a jelentkezéstől számított 60 napon belül. A jelentkezés folyamatos.
 • A tagsági viszony a tagdíj megfizetését követően adott év január 1-jétől december 31-ig tart.
 • Az éves tagdíj befizetési határideje:
  • új belépő esetén belépéskor,
  • meglévő tag esetén minden év március 31. Amennyiben a tag egy felszólítás után sem fizeti meg a tagdíjat legkésőbb adott év április hó 30. napjáig, a tagsági viszony törlésre kerül.
 • A Társaság tagjainak jár a Szociológiai Szemle (3 szám/év) és a Review of Sociology (1 szám/év):
  • egyének részére: naprakész on-line elérhetőség,
  • intézmények részére: naprakész on-line elérhetőség és nyomtatott változat.
 • A tagok kedvezményes belépésre jogosultak a társaság által szervezett konferenciákra.
 • A tagok jogosultak a kompetenciabank szolgáltatásainak igénybevételére és a és a blog használatára.
          Az adatbankról itt tájékozódhat: http://www.szociologia.hu/kompetencia_bank/
Rendes tag
A Társaság rendes tagja lehet minden természetes vagy jogi személy, aki, vagy amely a szociológia, vagy a vele határos tudományok területén kutatói, oktatói tevékenységet fejt ki, vagy tevékenységében a szociológia eredményeit alkalmazza.

Kiemelt támogató
A 2011. április 1-jei rendkívüli közgyűlés határozatának értelmében a Társaság kiemelt támogatója lehet a Társaság minden rendes tagja (természetes vagy jogi személy), amennyiben az éves tagdíj előírt mértékénél legalább 50%-kal magasabb díjat fizet be. A kiemelt támogatók névsorát a weboldalunkon és kiadványainkban tesszük közzé (kivéve, ha ezt az adott támogató kifejezetten nem kéri), ezzel is kifejezve köszönetünket. Kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten igyekezzen anyagilag is részt venni a Társaság támogatásában, esetlegesen további támogatók megnyerésében!
 

A belépés módja

1) Belépési nyilatkozat kitöltése

Kérjük, töltse ki az alábbi belépési nyilatkozatot és küldje meg e-mail-en az mszt(at)szociologia.hu címre.  

          BELÉPÉSI NYILATKOZAT (doc 85,5 kb)

2) A tagsági díj befizetése

Kérjük, fizesse be a tagdíjat a Társaság számlájára. A befizetésről ebben a menüpontban tájékozódhat: http://www.szociologia.hu/a_tagdij_befizetese/
 
A tag kötelezettsége évenkénti tagdíj fizetése. A tag belépéskor a belépési nyilatkozaton szereplő dátum szerinti évre fizeti meg a tagdíjat, majd ezt követően minden évben adott év március hó 31. napjáig. Amennyiben a tag egy felszólítás után sem fizeti meg a tagdíjat legkésőbb adott év április hó 30. napjáig, a tagsági viszony törlésre kerül.

3) Visszaigazolás

A tagdíj és a belépési nyilatkozat beérkezése után a Társaság e-mailen visszaigazolást küld a tagságról (legkésőbb 60 napon belül), valamint a tag nevét és e-mail címét (valamint a további, nem titkos adatait, melyről a belépési nyilatkozatban rendelkezett) megjeleníti honlapján.

4) Regisztráció a honlapon, profil kialakítása, szolgáltatásaink elérése


A szolgáltatások, mint például a Szociológiai Szemle elérése a honlapon történő regisztráció után lehetséges. Kérjük, regisztráljon, ugyanazzal az e-mail címmel, amit a belépési nyilatkozaton megadott, amin a kapcsolatot tarthatjuk Önnel! Töltse ki a saját profilját, jelölje be mely szakosztály(ok) tagja kíván lenni! A regisztrálásról társaságunk e-mail-ben kap értesítést, ezután kollégánk aktiválja a regisztrációját, s utána naprakészen elérhető a folyóirat, a blog és a kompetenciabank.